Amsterdam – De Wallen

Amsterdam. Je begrijpt de stad pas als je op de Wallen bent geweest. Wij zijn professionele hoerenlopers, windowshoppers, oftewel uw gids.

Die vierkante kilometer in het centrum genaamd Wallen, is het oudste gedeelte van Amsterdam, gelegen op de hoogste zandbank, met pareltjes van panden (cafe in t Aepjen, VOC, de Waag en Oude Kerk). De rondleidingen gaan over die plekken, maar de nadruk ligt op de mensen die de plek magisch maken. De wandelingen zijn geen eenrichtingsverhaal, wij zijn geïnteresseerd in wat de Wallen met u doen, wat u denkt en voelt. Vragen staat vrij.

Wat komt er aan bod in de rondleiding?

ouwehoerenAfhankelijk van uw interesse en gezelschap zijn er rondleidingen van anderhalf tot twee uur met verschillende inhoud maar altijd respectvol. Zowel voor de dames die er werken als voor de gasten die we rondleiden. Degelijke zakelijke klanten, zoals de Svenska Handelsbank of een groepje oud-Oxford studenten, hebben een interessante wandeling op niveau, maar kinderen in de puberleeftijd steken ook een hoop op van de educatieve rondleiding.

In de tour hoort u sappige anekdotes, verhalen over prostitutie, verhalen van hoerenlopers, uitleg drugsbeleid coffeeshops, prijzen van de dames, lokale politiek, regelgeving, typisch Nederlandse cultuur en spreekwoorden en gezegdes. Daarnaast alle vragen die u aan ons stelt en wij voor u hebben. De enige rondleiding die we ooit afgelastten was een bedrijfsuitje met een personeelslid dat Jehova getuige was.

Er kunnen maximaal 12 mensen mee. Het duurt 2 uur met een drankje en kan in het Engels, Frans of Japans. En natuurlijk in het Nederlands, al dan niet met onvervals Amsterdams accent. Neem contact op met info@deinfobalie.nl voor een offerte op maat.

Leestips

Ouwehoeren – verhalen uit de peeskamer – Martine en Louise Fokkens
Zonder Moeder – Karina Schaapman
Hoeren – Ischa Meijer
Dichter op de Zeedijk – Kees van Beijnen
Liefde te koop – vier eeuwen prostitutie in Amsterdam – Annemarie de Wildt
Wat zien ik – Albert Mol